iOS 15'in Bugun Yayınlanma Saatleri Açıklandı; İşte Detaylar

iOS 15'in Bugun Yayınlanma Saatleri Açıklandı; İşte Detaylar

Apple'ın 14 Eylül'deki "California Streaming" medya etkinliğinde duyurulduğu gibi, iOS 15'in genel sürümü 20 Eylül yani bugun yayınlayacak. iPadOS 15, watchOS...

Apple'ın 14 Eylül'deki "California Streaming" medya etkinliğinde duyurulduğu gibi, iOS 15'in genel sürümü 20 Eylül yani bugun yayınlayacak. iPadOS 15, watchOS 8 ve tvOS 15 aynı tarihte gelecek; macOS 12 Monterey henüz açıklanmadı.

iOS 15'in 20 Eylül'de geleceğini bildiğimiz halde Apple, günün hangi saatinde yayınlanacağını tam olarak belirtmedi. Bununla birlikte, yayın zamanlaması konusunda eğitimli bir tahminde bulunabiliriz.

Apple yazılım sürümleri için günün en sık saati Pasifik Saati ile 10:00 civarındadır. Dünyanın bazı bölgelerinde, bu, ertesi günün sabahının erken saatlerine karşılık gelir ve Apple'ın bu ülkelerden bazıları için bölgesel web siteleri, çıkış tarihini 20 Eylül yerine 21 Eylül olarak listeler.

Bu bilgilere dayanarak, ‌iOS 15‌'in gerçekten de 20 Eylül Pazartesi günü Pasifik Saati ile 10:00 civarında piyasaya sürülmesi çok muhtemel görünüyor. Bölgenizdeki yerel saat için, Türkiye'deki bazı büyük şehirleri kapsayan bu listeyi bir araya getirdik. İşte dünyadaki saat dilimleri:

  • Honolulu, Hawaii — 07:00 HAST
  • Anchorage, Alaska — 9:00 AKDT
  • Cupertino, California — 10:00 PDT
  • Phoenix, Arizona — 10:00 MST
  • Vancouver, Kanada — 10:00 PDT
  • Denver, Colorado — 11:00 MDT
  • Dallas, Teksas — öğlen 12:00 CDT
  • New York, New York — 13:00 EDT
  • Toronto, Kanada — 13:00 EDT
  • Halifax, Kanada — 14:00 ADT
  • Rio de Janeiro, Brezilya — 14:00 metrobüs
  • Londra, Birleşik Krallık — 18:00 BST
  • Berlin, Almanya — 19.00 CEST
  • Paris, Fransa — 19.00 CEST
  • Cape Town, Güney Afrika — 19:00 SAST
  • Moskova, Rusya — 20:00 MSK
  • Helsinki, Finlandiya — 20:00 EEST
  • İstanbul, Türkiye — 20:00 TRT
  • Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri — 21:00 GST
  • Delhi, Hindistan — 22:30 IST
  • Jakarta, Endonezya — ertesi gün saat 12:00 WIB
  • Şangay, Çin — ertesi gün 01:00 CST
  • Singapur — ertesi gün 01:00 SGT
  • Perth, Avustralya — ertesi gün 01:00 AWST
  • Hong Kong — ertesi gün 1:00 HKT
  • Seul, Güney Kore — ertesi gün saat 2:00 KST
  • Tokyo, Japonya — ertesi gün saat 2:00 JST
  • Adelaide, Avustralya — ertesi gün 02:30 ACST
  • Sidney, Avustralya — ertesi gün 03:00 AEST
  • Auckland, Yeni Zelanda — ertesi gün 05:00 NZST

Apple zaman zaman 1:00'e yakın yazılım güncellemeleri yayınladı. Pasifik Saati, ancak bu, Apple'ın 20 Eylül lansmanını belirten Hint sitesindeki bilgilerle aynı hizada değil. Durumun böyle olması için, Pasifik Saati ile 11:30'dan önce bir yayının gerçekleşmesi gerekir.

‌iOS 15‌, orijinal iPhone SE ve iPhone 6s gibi daha eski cihazlar da dahil olmak üzere iOS 13 ve iOS 14 ile aynı iPhone'larla uyumludur. ‌iOS 15‌ uyumlu cihazlar aşağıda listelenmiştir.

  • iPhone 12 ve 12 mini
  • iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max
  • ‌iPhone SE‌ (2020)
  • iPhone 11
  • ‌iPhone 11‌ Pro ve 11 Pro Max
  • ‌iPhone‌ XS ve XS Max
  • iPhone XR
  • ‌iPhone‌ X
  • ‌iPhone‌ 8 ve 8 Plus
  • ‌iPhone‌ 7 ve 7 Plus
  • ‌iPhone‌ 6s ve 6s Plus
  • "iPhone SE" (2016)
  • iPod touch (7. nesil)

‌IPados 15‌, iPadOS 13 ve iPadOS 14'ü çalıştırabilen aygıtların tümü ile uyumludur. Bu aygıtlar şunları içerir:

  • Tüm iPad Pro modelleri
  • iPad (5. nesil ve daha yenisi)
  • iPad mini (4. nesil ve daha yenisi)
  • iPad Air (3. nesil ve daha yeni)
  • ‌iPad Air‌ 2

‌watchOS 8‌, Apple Watch Series 3, Series 4, Series 5 ve Series 6 modellerinin yanı sıra Apple Watch SE'ye yüklenebilir. Orijinal birinci nesil Apple Watch, Apple Watch Series 1 veya Apple Watch Series 2 ile uyumlu değildir.

tvOS 15, Apple TV 4K (1. ve 2. nesil) ve ‌Apple TV‌ HD (başlangıçta 4. nesil ‌Apple TV‌ olarak adlandırılır) üzerinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Bu modeller tvOS'u desteklemediğinden ‌Apple TV‌'nin önceki sürümleriyle uyumlu değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.